Редактор: e-mail: снимки: Владимир Георгиев/Шофьор с увреждания сподели в популярната група във

...
Редактор: e-mail: снимки: Владимир Георгиев/Шофьор с увреждания сподели в популярната група във
Коментари Харесай

Глобен шофьор обвини община Варна в орязване на инвалидните места. Шефът на синята зона категорично отрече

Редактор: 

e-mail: 

фотоси: Владимир Георгиев/

Шофьор с увреждания показа в известната група във Facebook недоволството си от работата на синята зона в морския град. Причината е сложена скоба на автомобила му, само че и неналичието на инвалидни паркоместа в региона.

Ето какво написа създателят на обявата Владимир Георгиев: „ Поредната нелепост на синя зона – Варна. В непосредственост до мястото, където са ми поставили скобата, имаше разчертани две паркоместа за инвалиди. Разчертавайки подзоните, тези паркоместа бяха заличени. В целия микрорайон има три парко места за инвалиди на километър разстояние. Слагат ми скобата, тъй като не е разчелтано мястото, където съм спрял. Няма такава глупава общинска администрация “.



 

Постът на водача провокира същинска лавина от мнения за работата на синята зона във Варна. Макар множеството коментиращи да признават, че създателят на обявата в действителност е в нарушаване, мнозина акцентират неудобствата, която платеното паркиране предизвиква на хората с увреждания.

Според някои от коментиращите, инвалидните паркоместа в действителност са намалели. „ Петел “ се свърза с шефа на „ Общински паркинги и синя зона “ Младен Иванов, който изрично отхвърли това. Той съобщи, че паркоместата за хора с увреждания са станали повече. „ По общинската разпоредба трябваше да са 3% от синята зона, ние взехме решение да са 4% “, сподели Иванов.

Това, което може да се е случило, е недоволният водач да е потърсил остарели места, които са били преместени. Въпросът тук обаче опира до проектирането на зоната. „ Ние сме разчертали това, което ни е дал проектанта. Доколкото знам, разполагането на инвалидните места в зоната е в съгласие с организациите на хората с увреждания “, разяснява шефът на синята зона във Варна.



Младен Иванов разяснява също, че огромният проблем в действителност е злоупотребата с инвалидните карти. Това е повода местата за хора с увреждания, които са безвъзмездни, да са заети в множеството от случаите. Иванов сподели също, че се чака среща с варненските народни представители, на които ще предложи смяна в закона, с която да се обвърже инвалидната карта с съответен автомобил. Така по-лесно ще се спре непозволеното прилагане на такива карти от хора без увреждания.

„ Има и подправени карти “, добави Младен Иванов и прикани жителите, които знаят за злоупотреби или други нарушавания, свързани с използването на инвалидните места в синята зона, да алармират в „ Общински паркинги и синя зона “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР